Beste e-reader voor op reis

Ben je van plan om op vakantie te gaan en je e-reader mee te nemen? Of wil je liever een e-reader aanschaffen voor op reis? Dan zit je in dit artikel goed. Wij vertellen je namelijk wat de beste e-reader voor op reis is, zodat jij zeker weet dat je een goede aankoop doet. Er zijn namelijk een hoop e-readers te koop: voor ieder wat wils. Wij hebben een aantal e-readers gefilterd op basis van de schermgrootte, waterdichtheid, verlichting en budget. 

Laatste update: maart 2023

Beste e-reader voor op reis

Waar let je op bij het kopen van een e-reader voor op reis?

Er zijn een paar onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een e-reader voor op reis koopt. Hieronder staan een paar onderdelen die van belang zijn. 

– Schermgrootte: hoe groot moet je e-reader zijn? Moet hij klein zijn of juist groot?

– Waterdichtheid: lees je op plekken waar water in de buurt is? Dan kan een waterdichte e-reader een goed idee zijn. Veel e-readers zijn tegenwoordig al waterdicht. 

– Verlichting: lees je graag in het donker, bijvoorbeeld wanneer je in bed ligt? Of in het vliegtuig? Dan is verlichting handig. 

– Budget: hoeveel euro wil je aan je e-reader uitgeven? Is het een e-reader die je alleen voor op reis gebruikt, of ook daarbuiten?

 

Top 5 e-readers voor op reis

Fijn instapmodel: Kobo Nia

Met een gewicht van slechts 172 gram is de Kobo Nia de ideale reisgenoot voor boekenliefhebbers. De lange batterijduur van weken betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het opladen tijdens je vakantie. Bovendien kun je met 8 GB aan opslagruimte duizenden boeken meenemen.

 

All-round e-reader: Kobo Clara 2E 

De Kobo Clara 2E is de perfecte e-reader voor op vakantie vanwege zijn lichtgewicht ontwerp en kristalheldere E-Ink-display. Met ComfortLight PRO-technologie kun je op elk moment van de dag comfortabel lezen, terwijl de lange batterijduur betekent dat je dagenlang kunt blijven lezen zonder op te laden.

 

Premium e-reader: Kobo Libra 2

Kobo Libra 2: De Kobo Libra 2 is een premium e-reader die speciaal is ontworpen voor de veeleisende lezer. Het lichtgewicht ontwerp, waterbestendige functies en ingebouwde ComfortLight PRO-technologie maken het de perfecte e-reader voor op vakantie. Met 7 inch scherm en een batterijduur van weken, kun je gemakkelijk genieten van je boeken zonder zorgen.

 

Instapmodel: PocketBook Touch Lux 5 

Met een scherm van 6 inch en een resolutie van 1024×758 pixels biedt de PocketBook Touch Lux 5 een indrukwekkende leeservaring. Het lichte ontwerp, de lange batterijduur en de mogelijkheid om duizenden boeken op te slaan, maken het de perfecte e-reader voor op vakantie.

 

Kleine e-reader: Pocketbook Touch HD 3

De PocketBook Touch HD 3 is een kleine e-reader (6 inch). De e-reader past de helderheid en de kleurtemperatuur van het licht aan via SMARTlight. Audioboeken, muziek en podcasts kun je luisteren via Bluetooth. Ook is de e-reader waterdicht. Perfect dus, wanneer je je boek aan het strand wil lezen.

Goede e-readers voor op reis 

Als je graag leest en veel reist, is een goede e-reader een onmisbaar hulpmiddel. De beste e-readers voor op reis hebben een lange batterijduur, zijn compact en lichtgewicht en hebben een scherm dat ook bij fel zonlicht goed leesbaar is. Daarnaast bieden sommige e-readers extra functies zoals waterbestendigheid en ingebouwde verlichting voor het lezen in het donker. Door te kiezen voor een kwalitatief goede e-reader, kun je tijdens het reizen gemakkelijk honderden boeken meenemen en genieten van een ontspannende leeservaring, waar je ook bent.

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen