De beste e-reader van 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe e-reader? Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet. Welke e-reader moet je kopen? Welke e-reader heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wat is de beste keuze? In dit artikel zetten we het voor je op een rij. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste e-readers in verschillende prijscategorieën, formaten en merken. 

Wat is de beste e-reader?

Kobo Sage

De Kobo Sage komt bij meerdere sites als beste uit de test. Het scherm is lekker groot (8 inch), maar door het langwerpige model ligt deze e-reader nog steeds lekker in de hand. De e-reader heeft achtergrondverlichting, zodat je in het donker kunt lezen en automatische temperatuuraanpassing. De behuizing is waterbestendig, dus je kunt met een gerust hart bij het zwembad of in bad lezen. Bovendien is de Kobo Sage te gebruiken met een stylus, handig als je aantekeningen wil maken. Er zit ook bluetooth op, waardoor je draadloze koptelefoon of oortjes kunt koppelen om luisterboeken af te spelen. Ook zitten er fysieke knoppen op. 

Dit is een Kobo ereader van het hoogste niveau en dat is ook te zien aan de prijs. Wil je het beste van het beste en ben je bereid om hier ook budget aan uit te geven, dan is de Kobo Sage de beste koop die je kunt doen. 


Kobo Libra 2

Dit model heeft een compact ontwerp met een 7-inch E Ink-scherm. Het scherm heeft een hoge resolutie en is daarmee goed leesbaar, ook bij fel zonlicht. Het apparaat heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor hij prettig in de hand ligt. Ook is de Libra 2 waterdicht en heeft hij een opslagcapaciteit van 8 GB. De Libra 2 heeft fysieke knoppen. 

 

Twijfel je tussen een Kobo Sage of een Kobo Libra 2? De Libra 2 is al gauw een aantrekkelijke keuze door de lagere prijs. De functies van de twee is nagenoeg hetzelfde en de stylus-functie van de Sage is leuk, maar niet perfect en zonde als je hem niet gebruikt. De Kobo Libra 2 is een Coolblue’s Keuze én komt als beste uit de test bij AD. 

Bekijk hier alle overeenkomsten en verschillen tussen de Kobo Sage en Kobo Libra 2. 

Beste instapmodel: Kobo Clara 2E

Dit is een betaalbare e reader met een 6-inch E Ink-scherm met een hoge resolutie. Het apparaat heeft een slank en lichtgewicht ontwerp, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. De Clara 2E heeft een opslagcapaciteit van 8 GB en is waterbestendig. 

De Kobo Clara 2E is gemaakt van “100% recyclebaar plastic”. Het bedrijf Kobo stelt op haar website dat zij zich bewust zijn van de impact die hun producten kunnen hebben op het milieu en dat zij daarom hun best doen om de impact van hun productie- en transportprocessen te minimaliseren.


PocketBook Touch Lux 5

Wil je een alternatief voor een Kobo e-reader? Kijk dan eens naar PocketBook. Deze e-reader heeft een 6-inch E Ink-scherm met een hoge resolutie en een ingebouwde achtergrondverlichting, waardoor het scherm in alle lichtomstandigheden goed leesbaar is. Het apparaat heeft een opslagcapaciteit van 8 GB en is voorzien van een fysieke knop voor het omslaan van de pagina’s. De PocketBook Touch Lux 5 is de Beste koop op Kieskeurig én komt als beste e-reader uit de test bij AD. Dit komt door de prijs-kwaliteitverhouding van de e-reader. Een goede basis e-reader als je niet te veel geld wil uitgeven. 


PocketBook Touch HD 3

Dit is een andere e-reader van PocketBook, met een 6-inch E Ink-scherm met een hoge resolutie en een ingebouwde achtergrondverlichting. Het apparaat heeft een opslagcapaciteit van 16 GB, waardoor je nog meer boeken kunt opslaan. De Touch HD 3 heeft fysieke knoppen, Wi-Fi en Bluetooth-connectiviteit, zodat je e-books kunt downloaden en audioboeken kunt afspelen. SMARTlight past de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm aan. 


PocketBook Era

Dit is een compacte e-reader met een 7-inch E Ink-scherm. Het apparaat heeft verschillende opslagcapaciteiten en is waterbestendig. De PocketBook Era heeft ook Wi-Fi-connectiviteit, waardoor je e-books kunt downloaden en online kunt synchroniseren. Ook kun je je koptelefoon via Bluetooth koppelen voor luisterboeken. Handig: deze e-reader is waterbestendig.

 

Amazon Kindle Paperwhite

De Kindle Paperwhite heeft een 6,8-inch E Ink-scherm met een hoge resolutie en ingebouwde achtergrondverlichting. Het apparaat heeft een opslagcapaciteit van 8 of 32 GB, afhankelijk van het model. De Kindle Paperwhite ondersteunt ook audioboeken via Bluetooth-connectiviteit. De e-reader is waterdicht en heeft instelbaar warm licht.

Pocket InkPad 3 Pro

Dit is een vergelijkbaar model met de PocketBook Touch HD 3, met een groot 7,8-inch E Ink-scherm en een hoge resolutie. Het apparaat heeft een opslagcapaciteit. De InkPad 3 Pro heeft ook Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit, en is voorzien van fysieke bladerknoppen en een WACOM-stylus, waardoor je notities kunt maken op het scherm. De e-reader is waterbestendig en heeft SMARTlight. 


Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen