E-reader met kleurenscherm

Ben je op zoek naar e-readers met kleurenscherm? Veel e-readers maken gebruik van e-ink schermen. Dit houdt in dat het scherm daardoor zwart-wit is. Zeker als je normale boeken leest, waar alleen tekst in staan zonder plaatjes, dan is een zwart-wit scherm prima. Lees je liever graphic novels of stripverhalen? Dan kan een e-reader met kleurenscherm de uitkomst zijn voor jou. 

Een e-reader met kleurenscherm heeft ook als voordeel dat je hem kunt gebruiken om bijvoorbeeld tijdschriften te lezen, of juist studieboeken. Zo kun je precies alle plaatjes bekijken die in het boek in kwestie staan. Bij een zwart-wit e-ink scherm zie je de plaatjes namelijk helemaal niet zo goed. 

Laatste update: januari 2023

E-reader met kleurenscherm

De beste e-reader met kleurenscherm

Op dit moment is er een aantal e-readers verkrijgbaar met kleurenscherm, waaronder van het merk PocketBook. Zodra er meer e-readers met kleurenscherm beschikbaar zijn, wordt dit artikel geüpdatet.

PocketBook InkPad Color (7,8 inch)

De PocketBook InkPad Color is een handige e-reader die je gemakkelijk mee kunt nemen of thuis kunt gebruiken. Handig: je kunt niet alleen e-books lezen, maar ook luisterboeken luisteren, of juist muziek of podcasts. Let wel op: de behuizing is niet waterdicht. 

 

PocketBook Color (6 inch)

De PocketBook Color is een kleinere e-reader en is daardoor ideaal om mee te nemen. Hierdoor leest hij wel iets minder comfortabel dan een groter model. Ook deze e-reader kun je gebruiken om naast e-books luisterboeken, muziek en podcasts te luisteren. 

Let wel op: de behuizing is niet waterdicht en deze e-reader heeft geen blauwlichtscherm. 

 

Voordelen van een e-reader kleurenscherm

  • Geschikt voor e-books of bestanden met veel afbeeldingen
  • Je kunt nu ook stripboekenof prentenboeken lezen op je e-reader
  • Foto’s en grafieken zijn beter te zien op een e-reader
  • De kleuren op een e-reader zijn rustiger voor je ogen dan op een tablet

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€314,99)
coolblue.nl (€299,00)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€205,90)
coolblue.nl (€199,00)