E-readers met blauw licht filter

Een e-reader met blauw licht filter is prettiger voor je ogen. De kleur van het licht past zich aan wanneer het donkerder wordt. Deze e-readers filteren blauw licht en daardoor straalt het in de avond warmer licht uit. Dit speciale licht zorgt ervoor dat het minder invloed op je nachtrust heeft dan een e-reader die geen blauw licht filter heeft. Zoek jij een e-reader met blauw licht filter? Wij zetten de beste e-readers met blauw licht filter op een rij. 

Laatste update: januari 2023

E-readers met blauw licht filter

De meeste e-readers hebben ingebouwde schermverlichting. Hartstikke handig, want zo kun je voor het slapen nog lezen in het donker. Maar is zo’n verlicht scherm niet slecht voor je nachtrust? Niet als je een e-reader met een blauw licht filter gebruikt. 

Beste e-readers met blauw licht filter

Kobo Clara 2E

De Kobo Clara 2E is de nieuwste e-reader van Kobo. Deze e-reader is milieubewust doordat hij gemaakt is van 85% gerecycled plastic. Hij is volledig waterdicht en heeft ComfortLight PRO, wat betekent dat je de helderheid en kleurtemperatuur zelf kunt instellen. Je kunt automatisch blauw licht filter inschakelen of deze de hele dag ingeschakeld hebben. Ook leuk: je kunt luisterboeken afspelen op deze e-reader!

 

PocketBook Era

De PocketBook Era is een fijne e-reader die in zowel 16gb als 64gb te verkrijgen is. Je kunt de e-reader eenvoudig bedienen aan de zijkant. Ook kun je luisterboeken luisteren op de e-reader. Je kunt zelf de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm aanpassen. 

 

Kobo Libra 2 

De Kobo Libra is een goede keuze wanneer je een e-reader met blauw licht filter wil. De Libra heeft  ComfortLight PRO, een handige functie waarmee je een blauw licht filter kun inschakelen. Je kunt automatisch blauw licht filteren, wanneer het donker is bijvoorbeeld. Ook kun je de de filter de hele dag ingeschakeld houden.

De Libra is waterdicht en heeft de mogelijkheid om luisterboeken af te spelen. Deze e-reader is verkrijgbaar in zowel wit als zwart. 

 

Kobo Sage

De Kobo Sage is een grote e-reader die te gebruiken is met de handige Kobo Stylus. Hierdoor kun je heel handig aantekeningen maken op de e-reader. 

Ook bevat de Kobo Sage een blauw licht filter: met ComfortLightPRO kun je zelf kiezen hoe hoog je de helderheid zet en kun je de kleurtemperatuur bepalen.

 

 

Voordelen e-readers met blauw licht filter

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het licht van een computer, tablet, telefoon of e-reader een negatieve invloed heeft op je slaap. Het felle, blauwe licht zorgt ervoor dat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt belemmerd. Hierdoor val je minder snel in slaap. Het is daarom een slimme keuze om een e-reader met een blauw licht filter aan te schaffen als je hier gevoelig voor bent. 

 

Het filteren van blauwe licht van een scherm in de avond met een oranje heeft een positief effect op de natuurlijke aanmaak van melatonine en op de slaapkwaliteit.

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen