Goedkope e-readers (tot 100 euro)

Wil je graag een e-reader maar wil je niet te veel geld eraan uitgeven? Of zoek je juist een fijn instapmodel, omdat je niet weet of je de e-reader veel gaat gebruiken? Dan zit je hier helemaal goed: we bespreken namelijk goedkope e-readers tot 100 euro en vertellen wat het voordeel per e-reader is. 

Laatste update: november 2022

goedkope e-readers

Beste goedkope e-reader tot 100 euro

Er zijn op dit moment twee e-readers beschikbaar tot 100 euro van de bekende e-readermerken. Hieronder bespreken we deze.

Kobo Nia (€99,99)

De Kobo Nia is het instapmodel van Kobo en kost €99,99. Hij is een stuk goedkoper geprijsd dan andere e-readers en bevat een aantal handige functies. De e-reader is 6 inch, dat is een stuk kleiner dan andere modellen. Je kunt de Kobo e-reader handig synchroniseren met Bol.com – zo kun je gekochte e-books eenvoudig downloaden via de e-reader en kun je gebruikmaken van Kobo Plus. 

Je kunt e-books op de e-reader lezen maar ook luisterboeken luisteren. Deze e-reader is niet waterdicht, dus je moet wel opletten waar je hem gebruikt.

Voordelen: 

 • Handzaam formaat
 • Goed instapmodel
 • Comfortlight past de schermverlichting automatisch aan op basis van je omgevingslicht
Nadelen: 
 • Wordt geleverd zonder stekker, enkel een oplaadkabel 

Storytel Reader (€99,99)

 • De Storytel Reader is vrijwel even groot als de Kobo Nia, namelijk 6 inch. Je kunt op deze e-reader ook luisterboeken luisteren. De e-reader is alleen beschikbaar voor gebruikers van Storytel: je moet dus een actief Storytel abonnement hebben om de reader te gebruiken. Het handige hiervan is dat de e-reader eenvoudig synchroniseert met de app. Zo weet je altijd waar je bent gebleven en kun je overal lezen waar je maar wil!

Voordelen: 

 • Mooi instapmodel
 • Handzaam formaat (6 inch)
 • Afwisselen tussen luisteren en lezen
 • Ingebouwde schermverlichting
Nadelen: 
 • Verplicht om Storytel abonnement te nemen.
  Dit kan ook een pluspunt zijn, want dan hoef je verder nergens meer over na te denken. 

Wat is nu de beste e-reader tot 100 euro?

Beide e-readers lijken veel op elkaar qua functies. Het grote verschil zit vooral in hoe je er van gebruik wilt maken: op de Kobo Nia kun je alle e-books plaatsen die je maar wilt. Je kunt je Bol.com account synchroniseren en boeken via Kobo Plus downloaden.

De Storytel Reader is daarentegen compleet gekoppeld aan Storytel. Dat betekent dat, als je geen Storytel abonnement hebt of wilt, je de reader niet kunt gebruiken. Allebei de e-readers zijn goed, doen wat ze moeten doen, maar werken met andere systemen. Voor welke e-reader kies jij? 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€99,99)
expert.nl (€109,00)
coolblue.nl (€115,00)