Kindle 2022 vs Kindle Paperwhite

Wil je graag weten wat het verschil is tussen de Kindle 2022 en de Kindle Paperwhite? De Kindle is een van de meest populaire e-readers op de markt en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Maar welke Kindle moet je kiezen? In dit artikel zullen we de Kindle 2022 en de Kindle Paperwhite met elkaar vergelijken om je te helpen de beste keuze te maken.

Laatste update: mei 2023

Kindle 2022 vs Kindle Paperwhite

Kindle 2022 vs Paperwhite

display van 6 inch, maar er zijn enkele verschillen. De Kindle 2022 heeft een resolutie van 167 ppi, terwijl de Kindle Paperwhite een resolutie van 300 ppi heeft. Dit betekent dat de Kindle Paperwhite een scherper beeld heeft dan de Kindle 2022. Bovendien heeft de Paperwhite een achtergrondverlichting die de leeservaring verbetert in omgevingen met weinig licht. De Kindle 2022 heeft geen achtergrondverlichting.

Als het gaat om grootte en gewicht, zijn beide apparaten vrijwel identiek. De Kindle 2022 weegt 161 gram, terwijl de Paperwhite 182 gram weegt. Het verschil is echter minimaal en zou niet veel invloed moeten hebben op je keuze.

Opslagruimte en batterijduur

Beide apparaten hebben verschillende opties voor opslagruimte: de Kindle 2022 heeft 4 GB en 8 GB opties, terwijl de Kindle Paperwhite beschikbaar is in 8 GB of 32 GB. Dit betekent dat de Paperwhite meer opslagruimte biedt voor boeken, tijdschriften en andere media.

Wat betreft batterijduur, kunnen beide apparaten enkele weken meegaan op een enkele lading, afhankelijk van hoeveel je leest. De Kindle 2022 heeft een batterijduur van ongeveer 4 weken, terwijl de Kindle Paperwhite ongeveer 6 weken meegaat.

Prijs

De prijs is altijd een belangrijke factor bij het kiezen van een e-reader. De Kindle 2022 is iets goedkoper geprijsd dan de Paperwhite. De Kindle 2022 is een perfect instapmodel als je niet zeker weet of je veel gebruik gaat maken van je e-reader. Het ontbreken van een achtergrondverlichting en een lager pixeldichtheid maken de Paperwhite het extra geld waard voor de meeste lezers.

Conclusie: Kindle 2022 of Kindle Paperwhite​ - welke is beter?

Als het gaat om het vergelijken van de Kindle 2022 en de Kindle Paperwhite, hangt het allemaal af van wat je zoekt in een e-reader. Als je op zoek bent naar een budgetoptie en de achtergrondverlichting niet belangrijk vindt, dan is de Kindle 2022 een goede optie. Maar als je op zoek bent naar een betere leeservaring, dan is de Paperwhite zeker het extra geld waard. Met een hogere pixeldichtheid, achtergrondverlichting en meer opslagruimte, is de Paperwhite een betere keuze voor de meeste lezers. Klik hier om de Kindle 2022 e-reader te bestellen bij Amazon. Klik hier om de Kindle Paperwhite e-reader te bestellen bij Amazon Welke e-reader kopen is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate advertentieprogramma dat is ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar Amazon. Welke e-reader kopen kan een kleine commissie verdienen voor productreviews, aanbeveling(en) of links naar producten of diensten van Amazon.

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen