Kindle e-readers

Een tijd geleden lanceerde Amazon de Kindle, hun eigen e-reader waarmee je gebruik kunt maken van hun eigen service: Amazon Kindle. Met deze dienst heb je toegang tot veel boeken die je digitaal kunt lezen via je e-reader. 

Laatste update: oktober 2022

Kindle e-readers

Voordelen Kindle e-readers 

  • Groot aanbod aan e-books via Amazon, direct te leen via je Kindle e-reader 
  • Verkrijgbaar in verschillende varianten, voor ieder wat wils

Typen Kindle e-readers

Amazon heeft momenteel vier typen Kindle op voorraad:

Kindle E-reader
Voordelen:
– Past in je broekzak (afmeting: 119 mm x 169 mm)
– Goedkoopste variant van Kindle
– Minder dan 175 gram, erg licht model dus
– 4GB opslag

Kindle Paperwhite
Voordelen:
– Waterdicht
– 8GB opslag
– Ingebouwd lampje waardoor je ook in het donker kunt lezen
– Met de functie Audible koppel je makkelijk oordopjes via bluetooth aan deze Kindle 

Kindle Paperwhite Signature Edition
Voordelen:
– 32GB opslag
– Draadloos opladen
– Schermverlichting die zich automatisch aanpast

Kindle Oasis
Voordelen:
– Groot 7 inch display
– Volledig waterdicht
– Ultradun en lichtgewicht 

Wat is de Kindle?

De afgelopen jaren is Amazon een grotere speler geworden in Nederland. Ze zijn de grootste webshop en het grootste bedrijf ter wereld. De Kindle is een e-reader van Amazon. Amazon heeft een ruime hoeveelheid aan e-books beschikbaar die je kunt lenen op je e-reader. De Kindle is in verschillende varianten beschikbaar. Ze hebben een basismodel, het model Kindle. Ook zijn er nog wat andere types die iets luxer zijn dan het basismodel: Kindle Paperwhite, Kindle Paperwhite Signature Edition en Kindle Oasis. 

Het nadeel van de Kindle e-readers is dat je geen gebruik kunt maken van andere digitale abonnementen, bijvoorbeeld Kobo plus of de online Bibliotheek. Je bent dus verplicht om je e-books via Amazon aan te schaffen. 

Is Kindle Unlimited beschikbaar in Nederland?

Amazon heeft, net zoals Bol.com dat heeft, een all-you-can-read model: Kindle Unlimited. Deze dienst is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland. Als deze dienst beschikbaar wordt in Nederland, kun je dat op deze pagina lezen. 

Met Kindle Unlimited heb je toegang tot 1 miljoen boeken en duizenden luisterboeken. Je kunt deze op ieder apparaat lezen: op je Kindle e-reader, je Fire tablet, maar ook via je telefoon en tablet met de gratis Kindle apps. Het lidmaatschap kost je ongeveer €10 per maand. Je mag een onbeperkt aantal boeken per maand lezen, wel mag je maximaal 10 e-books of luisterboeken in je account bewaren. 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen