Kindle Paperwhite Signature Edition vs Kindle Paperwhite

Als je op zoek bent naar een e-reader van Amazon, dan heb je waarschijnlijk al gehoord van de Kindle Paperwhite en de nieuwe Kindle Paperwhite Signature Edition. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee e-readers? In dit artikel zullen we de verschillen tussen de Kindle Paperwhite Signature Edition en de Kindle Paperwhite bespreken, zodat je kunt beslissen welke e-reader het beste bij je past.

Laatste update: mei 2023

Kindle Paperwhite Signature Edition vs Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite Signature Edition vs Paperwhite

Beide e-readers hebben een 6-inch scherm en dezelfde resolutie van 300 ppi. De Kindle Paperwhite Signature Edition heeft echter een nieuw, high-contrast E Ink Carta 1200-scherm, terwijl de Kindle Paperwhite het oudere E Ink Carta-scherm heeft.

Verlichting

De Kindle Paperwhite Signature Edition heeft 17 ingebouwde ledlampjes, terwijl de Kindle Paperwhite er 5 heeft. Hierdoor kan de Signature Edition meer licht produceren, waardoor het scherm helderder en gelijkmatiger verlicht wordt.

Design

Het ontwerp van de twee e-readers is vrijwel identiek. De Kindle Paperwhite Signature Edition is echter iets dunner en lichter dan de Kindle Paperwhite. Ook heeft de Signature Edition een nieuw geborsteld aluminium ontwerp en is hij verkrijgbaar in een nieuwe kleur: champagne.

Opslag

Beide e-readers hebben dezelfde opslagopties: 16 GB en 32 GB. De Kindle Paperwhite Signature Edition heeft echter 2 GB extra aan RAM-geheugen, wat betekent dat de e-reader iets sneller is.

Connectiviteit

De Kindle Paperwhite Signature Edition biedt nu ook ondersteuning voor 4G LTE-connectiviteit, terwijl de Kindle Paperwhite alleen Wi-Fi-ondersteuning biedt. Hierdoor kun je met de Signature Edition boeken downloaden en synchroniseren zonder dat je een Wi-Fi-verbinding nodig hebt.

Prijs

De Kindle Paperwhite Signature Edition is duurder dan de Kindle Paperwhite. Dat komt door de extra mogelijkheden die de Paperwhite Signature Edition heeft. 

 

Conclusie: Kindle Paperwhite Signature Edition of Kindle Paperwhite

Als je op zoek bent naar een goede e-reader voor een redelijke prijs, dan is de Kindle Paperwhite een uitstekende keuze. Als je echter op zoek bent naar de nieuwste en beste functies, dan is de Kindle Paperwhite Signature Edition het overwegen waard. Met een helderder scherm, meer RAM-geheugen en 4G LTE-connectiviteit biedt de Signature Edition enkele belangrijke verbeteringen ten opzichte van de Kindle Paperwhite. Bedenk wel dat deze verbeteringen een hogere prijs met zich meebrengen. Uiteindelijk hangt het dus af van je budget en je behoeften.
Bestel hier de Kindle Paperwhite bij Amazon.

Bestel hier de Kindle Paperwhite Signature Edition bij Amazon

Welke e-reader kopen is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate advertentieprogramma dat is ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar Amazon. Welke e-reader kopen kan een kleine commissie verdienen voor productreviews, aanbeveling(en) of links naar producten of diensten van Amazon.

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen