Kobo Elipsa 2e vs Kobo Elipsa

Met de komst van de nieuwe Kobo Elipsa 2E is natuurlijk de grote vraag: wat is het grote verschil tussen de voorganger, de Kobo Elipsa? In dit artikel vergelijken we de Kobo Elipsa 2E met de Kobo Elipsa. 

Laatste update: april 2023

Kobo Elipsa 2e vs Kobo Elipsa

Het verschil tussen de Kobo Elipsa 2E en de Kobo Elipsa

In onderstaande tabel staan de verschillen en de overeenkomsten tussen de Kobo Elipsa en de Kobo Elipsa 2E.

Kenmerken

Kobo Elipsa 2e

Kobo Elipsa

Schermgrootte

10,3 inch

10,3 inch

Schermresolutie

1404 x 1872 pixels

1404 x 1872 pixels

Penfunctionaliteit

Verbeterde stylus meegeleverd

Stylus meegeleverd

Pen bevestiging

Magnetische bevestiging aan de zijkant van de e-reader

Geen magnetische bevestiging

Opslagcapaciteit

32 GB

32 GB

Batterijduur

Tot 7 weken

Tot 4 weken

Gewicht

383 gram

383 gram

 

Verschil Kobo Elipsa 2E en Kobo Elipsa

Er zijn een aantal verschillen tussen de twee modellen, met name op het gebied van penfunctionaliteit en batterijduur. Heel fijn: vanaf nu raak je je e-reader pen nooit meer kwijt, want hij zit gewoon vast aan de e-reader. Afhankelijk van je behoeften en voorkeuren kan de Kobo Elipsa 2e de betere keuze zijn vanwege de verbeterde stylus en langere batterijduur.
De Kobo Elipsa 2E is gemaakt van gerecycled en ocean-bound plastic, net zoals de Clara 2E. De ‘E’ staat in dit geval voor het hergebruikte plastic.

Scherm

De Kobo Elipsa 2e heeft een groot scherm van 10,3 inch met een resolutie van 1404 x 1872 pixels. Het scherm is voorzien van ComfortLight Pro-technologie, waardoor het licht op het scherm zich aanpast aan het omgevingslicht en de helderheid automatisch wordt aangepast. Dit zorgt voor een comfortabelere leeservaring, vooral in situaties met weinig licht.

Penfunctionaliteit Kobo Elipsa 2E en Kobo Elipsa

Een van de belangrijkste verbeteringen van de Kobo Elipsa 2e is de penfunctionaliteit. De e-reader wordt geleverd met een verbeterde stylus waarmee je notities en tekeningen kunt maken op het scherm. De pen heeft een hogere nauwkeurigheid en reactiesnelheid dan de pen die bij de Kobo Elipsa wordt geleverd. Bovendien wordt de pen bij de Kobo Elipsa 2e magnetisch aan de zijkant van de e-reader bevestigd, zodat je hem niet kwijtraakt.

Batterijduur
Een andere belangrijke verbetering van de Kobo Elipsa 2e ten opzichte van de oorspronkelijke Elipsa is de batterijduur. Met een enkele lading kan de Kobo Elipsa 2e tot wel 7 weken meegaan, afhankelijk van het gebruik. Dit is een flinke verbetering ten opzichte van de 4 weken batterijduur van de Kobo Elipsa.

Conclusie
De Kobo Elipsa 2e is een indrukwekkende e-reader met enkele belangrijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De verbeterde penfunctionaliteit, opslagcapaciteit, batterijduur en ComfortLight Pro-technologie zorgen voor een betere leeservaring. Als je op zoek bent naar een geavanceerde e-reader met veel functies, dan is de Kobo Elipsa 2e zeker een goede optie.

 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen