Kobo Libra 2 vs Kobo Clara 2E: Wat zijn de verschillen?

Kobo is een bekende naam in de wereld van e-readers en heeft een breed scala aan modellen op de markt gebracht. De Kobo Libra 2 en de Kobo Clara 2E zijn twee populaire e-readers van Kobo. Hoewel beide e-readers veel met elkaar gemeen hebben, zijn er ook enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen tussen de Kobo Libra 2 en de Kobo Clara 2E.

Laatste update: april 2023

kobo clara 2e e-reader

Verschil tussen Kobo Libra 2 en Kobo Libra 2E

Een van de belangrijkste verschillen tussen de Kobo Libra 2 en de Kobo Clara 2E is hun ontwerp en grootte. De Kobo Libra 2 heeft een groter scherm van 7 inch, terwijl de Kobo Clara 2E een scherm van 6 inch heeft. Ook heeft de Kobo Libra 2 een asymmetrisch ontwerp met fysieke knoppen om het omslaan van pagina’s gemakkelijker te maken, terwijl de Kobo Clara 2E een strakker ontwerp heeft zonder fysieke knoppen.

Beide apparaten hebben bijvoorbeeld een schermverlichting die is ontworpen om de ogen te ontlasten en die aanpasbaar is aan de lichtomstandigheden. Dit vermindert niet alleen de belasting van je ogen tijdens het lezen, maar het zorgt er ook voor dat de batterij langer meegaat, waardoor je minder vaak hoeft op te laden en de batterij minder snel slijt.

Waterbestendigheid

Een andere belangrijke functie waarin de Kobo Libra 2 en de Kobo Clara 2E verschillen, is waterbestendigheid. De Kobo Libra 2 is waterbestendig met een IPX8-classificatie, wat betekent dat het tot 60 minuten onder water kan worden gehouden op een diepte van maximaal 2 meter. De Kobo Clara 2E daarentegen heeft geen waterbestendige functie en is niet geschikt om onder water te worden gehouden.

Opslagruimte en geheugen

De Kobo Libra 2 heeft meer opslagruimte en geheugen dan de Kobo Clara 2E. De Kobo Libra 2 heeft 8 GB aan opslagruimte en 1 GB aan RAM-geheugen, terwijl de Kobo Clara 2E slechts 4 GB aan opslagruimte en 512 MB aan RAM-geheugen heeft. Dit betekent dat de Kobo Libra 2 meer boeken kan opslaan en betere prestaties kan leveren dan de Kobo Clara 2E.

Duurzaamheid

De Kobo Clara 2E is gemaakt van “100% recyclebaar plastic”. Het bedrijf Kobo stelt op haar website dat zij zich bewust zijn van de impact die hun producten kunnen hebben op het milieu en dat zij daarom hun best doen om de impact van hun productie- en transportprocessen te minimaliseren.

Het gebruik van recyclebare materialen in de productie van de Kobo Clara 2E is een stap in de goede richting wat betreft duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Recyclebare materialen zijn namelijk materialen die kunnen worden gerecycled en opnieuw gebruikt, waardoor de behoefte aan nieuwe grondstoffen wordt verminderd en de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd wordt verminderd.

De prijsverschillen

De Kobo Libra 2 is duurder dan de Kobo Clara 2E. Dit is voornamelijk te wijten aan het grotere scherm en de waterbestendigheid van de Kobo Libra 2. Als je een beperkt budget hebt, is de Kobo Clara 2E waarschijnlijk de betere keuze voor jou.

Conclusie

Beide e-readers hebben veel overeenkomsten, zoals de ondersteuning voor verschillende e-bookformaten, de lange batterijduur en de ingebouwde verlichting. Maar als je op zoek bent naar een e-reader met waterbestendigheid en meer opslagruimte en geheugen, dan is de Kobo Libra 2 de betere keuze. Als je echter een beperkt budget hebt en een instapmodel e-reader wil, dan kun je het best voor de Kobo Clara 2E gaan.

Lees hier de complete review van de Kobo Clara 2E

 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen