Kobo Libra 2 vs. Kobo Sage: dit zijn de verschillen

De Kobo Libra 2 en de Kobo Sage zijn twee populaire e-readers van Kobo. Hoewel beide e-readers veel met elkaar gemeen hebben, zijn er ook enkele belangrijke verschillen tussen deze twee modellen. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de Kobo Libra 2 en de Kobo Sage. 

Laatste update: mei 2023

Kobo Libra 2 vs. Kobo Sage

De Kobo Libra 2 en de Kobo Sage zijn beide e-readers van het merk Kobo, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee modellen.

Ontwerp en scherm

Een belangrijk verschil tussen deze twee e-readers is de grootte. De Libra 2 heeft ook een kleiner scherm van 7 inch in vergelijking met het 8 inch scherm van de Sage.

De afmetingen van de Kobo Libra 2 zijn als volgt: 114,6 x 161,6 x 9 mm
De afmetingen van de Kobo Sage zijn als volgt: 160,5 x 181,4 x 7,6 mm

Dit betekent dat de tekst en afbeeldingen op de Kobo Libra 2 scherper en gedetailleerder zullen zijn dan op de Kobo Sage.

Overeenkomsten Kobo Libra 2 en Kobo Sage

De Kobo Libra 2 heeft net als de Kobo Sage een asymmetrisch ontwerp met fysieke bladerknoppen aan de zijkant van het apparaat. Je kunt de e-readers staand en liggend gebruiken. Door de bladerknoppen aan de zijkant, kun je makkelijk en ontspannen lezen met één hand. Beide e-readers hebben ingebouwde verlichting (ComfortLight PRO), zodat je gemakkelijk kunt lezen bij weinig licht en zijn waterdicht. Daarnaast bieden ze beiden toegang tot de Kobo eBook Store en ondersteunen ze een breed scala aan e-book formaten. Beide e-readers hebben 8 GB geheugen. 

Conclusie: welke e-reader is beter?

De conclusie die we kunnen trekken is dat de Kobo Sage een luxe e-reader is. Hij is groter en voelt luxer aan. Bovendien kun je de Sage ook makkelijker gebruiken met de Stylus van Kobo. Dit zie je ook terug in het prijsverschil. Ben je bereid wat meer te betalen voor een groter scherm? Dan is de Kobo Sage iets voor jou. Hecht je daar niet zoveel waarde aan, kun je het best voor de Kobo Libra 2 gaan. 

 

Beide e-readers bieden echter een uitstekende leeservaring en hebben vergelijkbare functies, zoals de mogelijkheid om notities te maken, woorden op te zoeken en de lettergrootte aan te passen. Uiteindelijk hangt de keuze tussen de Kobo Libra 2 en de Kobo Sage af van je persoonlijke voorkeuren en wat voor jou het belangrijkste is in een e-reader.


Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen