Kobo Nia vs Kobo Clara 2E

Als het gaat om het kiezen van een e-reader, zijn er veel opties op de markt. Twee populaire modellen van het Canadese bedrijf Kobo zijn de Kobo Nia en de Kobo Clara 2e. In dit artikel zullen we deze twee e-readers vergelijken op basis van verschillende aspecten, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken tussen de twee.

Laatste update: mei 2023

kobo nia vs kobo clara 2e

Kobo Nia vs Clara 2E

Ontwerp en scherm

De Kobo Nia heeft een 6-inch scherm met een resolutie van 1024 x 758 pixels. Het apparaat heeft een afmeting van 112,4 x 159,3 x 9,2 mm en weegt 172 gram. Het heeft een comfortabele grip en is gemakkelijk vast te houden tijdens het lezen.

De Kobo Clara 2e heeft ook een 6-inch scherm, maar met een hogere resolutie van 1448 x 1072 pixels. Het apparaat heeft afmetingen van 159,6 x 110 x 8,35 mm en weegt 172 gram. Het heeft een slank en licht ontwerp met een comfortabele grip.

De Kobo Clara 2E is ook nog eens een duurzame keuze, deze e-reader is namelijk gemaakt van 100% recyclebaar plastic. Kobo stelt op haar website dat zij zich bewust zijn van de impact die hun producten kunnen hebben op het milieu en dat zij daarom hun best doen om de impact van hun productie- en transportprocessen te minimaliseren. 

Beide apparaten hebben instelbare verlichting en kunnen zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. Het scherm van de Kobo Clara 2e heeft een hogere resolutie en meer contrast dan dat van de Kobo Nia. 

Opslag, WiFi en luisterboeken afspelen

De Kobo Nia heeft 8 GB aan opslagruimte, wat voldoende is voor duizenden boeken. Het apparaat heeft ook Wi-Fi-connectiviteit, zodat je boeken kunt downloaden en synchroniseren met je Kobo-account. Het heeft echter geen ondersteuning voor Bluetooth, waardoor het niet mogelijk is om verbinding te maken met een draadloze hoofdtelefoon of luidspreker.

De Kobo Clara 2E heeft ook 8 GB aan opslagruimte en ondersteunt zowel Wi-Fi als Bluetooth. Dit betekent dat u niet alleen boeken kunt downloaden en synchroniseren maar ook luisterboeken kunt afspelen. 

Gebruikersinterface en functies

De gebruikersinterface van beide apparaten is vergelijkbaar en biedt dezelfde handige functies, zoals het aanpassen van lettergrootte en lettertype, het markeren van passages en het toevoegen van notities. Ze hebben ook allebei een ingebouwd woordenboek en de mogelijkheid om statistieken bij te houden over je leesgewoonten.

 

Conclusie: welke e-reader is beter?

Kortom, als het gaat om de keuze tussen de Kobo Nia en de Kobo Clara 2E, is het belangrijk om te overwegen wat je specifieke behoeften en voorkeuren zijn. Als je op zoek bent naar een compacte, budgetproof en lichtgewicht e-reader, dan is de Kobo Nia de beste keuze voor je. De Kobo Nia is een perfect instapmodel.

Als je op zoek bent naar een e-reader waarmee je luisterboeken kunt afspelen en duurzaamheid belangrijk vindt, dan is de Kobo Clara 2E een goede keuze. Beide e-readers bieden echter uitstekende functies en functionaliteiten die je leeservaring zullen verbeteren, dus je kunt niet echt fout gaan met een van beide.

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen