Kobo Nia vs Kobo Libra 2

Als het gaat om het kiezen van een e-reader, zijn er veel opties op de markt. Twee van de populaire modellen van het Canadese bedrijf Kobo zijn de Kobo Nia en de Kobo Libra 2. In dit artikel, Kobo Nia vs Kobo Libra 2, zullen we deze twee e-readers vergelijken op basis van verschillende aspecten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken tussen de twee.

Laatste update: mei 2023

Kobo Nia vs Kobo libra 2

Kobo Nia vs Libra 2

Ontwerp en scherm

De Kobo Nia heeft een 6-inch scherm met een resolutie van 1024 x 758 pixels. Het apparaat heeft een afmeting van 112,4 x 159,3 x 9,2 mm en weegt 172 gram. Het heeft een comfortabele grip en is gemakkelijk vast te houden tijdens het lezen. De Kobo Nia komt in één kleur: zwart. 

De Kobo Libra 2 heeft een groter 7-inch scherm met een hogere resolutie van 1680 x 1264 pixels. Het apparaat heeft afmetingen van 144 x 159 x 7,8 mm en weegt 192 gram. Het heeft ook een comfortabele grip en is gemakkelijk vast te houden tijdens het lezen. Het grootste verschil is dat de Kobo Libra 2 handige knoppen heeft, waarmee je kunt bladeren. De Kobo Libra 2 komt in twee kleuren, in het zwart en in het wit. 

Beide apparaten hebben instelbare verlichting en kunnen zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. Het scherm van de Kobo Libra 2 is groter en helderder dan dat van de Kobo Nia. 

Opslag, WiFi en bluetooth 

Zowel de Kobo Nia als de Kobo Libra 2 heeft 8 GB aan opslagruimte, wat voldoende is voor duizenden boeken. Allebei de apparaten hebben WiFi-verbinding, waardoor je boeken kunt downloaden en synchroniseren met je Kobo-account. Een belangrijk verschil is dat de Kobo Libra 2 ook de mogelijkheid heeft om luisterboeken af te spelen, deze e-reader ondersteunt namelijk Bluetooth. 

Gebruikersinterface en functies

Beide apparaten hebben een vergelijkbare gebruikersinterface met handige functies, zoals het aanpassen van de lettergrootte en het lettertype, het markeren van passages en het toevoegen van notities. Ze hebben ook allebei een ingebouwd woordenboek en de mogelijkheid om statistieken bij te houden over uw leesgewoonten.

Een groot verschil tussen de twee is dat de Kobo Libra 2 fysieke bladerknoppen heeft, waardoor het gemakkelijker is om door een boek te bladeren zonder het scherm aan te raken. De Kobo Nia heeft geen fysieke knoppen en u moet het touchscreen gebruiken om door een boek te bladeren.

Conclusie

Als het gaat om het vergelijken van de Kobo Nia en de Kobo Libra 2 e-readers, zijn er enkele duidelijke verschillen tussen de twee. Terwijl de Kobo Nia een kleiner scherm heeft, is het een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare e-reader met een comfortabele grip en instelbare verlichting. Aan de andere kant biedt de Kobo Libra 2 een groter, helderder scherm, meer opslagruimte en de mogelijkheid om verbinding te maken met andere apparaten via Bluetooth. Daarnaast heeft de Kobo Libra 2 fysieke bladerknoppen, waardoor het gemakkelijker is om door een boek te navigeren. 

 

 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen