Kobo Nia vs Pocketbook Touch Lux 5

Als het gaat om het kiezen van een e-reader, zijn er veel opties op de markt. Twee fijne modellen om uit te kiezen zijn de Kobo Nia en de PocketBook Touch Lux 5. In dit artikel zullen we deze twee e-readers vergelijken op basis van verschillende aspecten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken tussen de twee.

Laatste update: mei 2023

Kobo Nia vs Pocketbook Touch Lux 5

Kobo Nia of PocketBook Touch Lux 5

De Kobo Nia heeft een 6-inch scherm met een resolutie van 1024 x 758 pixels. Het apparaat heeft een afmeting van 112,4 x 159,3 x 9,2 mm en weegt 172 gram. Het heeft een comfortabele grip en is gemakkelijk vast te houden tijdens het lezen.

De PocketBook Touch Lux 5 heeft ook een 6-inch scherm, maar met een iets hogere resolutie van 1448 x 1072 pixels. Het apparaat is iets groter dan de Kobo Nia, met afmetingen van 108 x 161,3 x 8 mm en een gewicht van 155 gram. Het heeft ook een comfortabele grip en is gemakkelijk vast te houden tijdens het lezen.

Beide apparaten hebben instelbare verlichting en kunnen zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. Het scherm van de PocketBook Touch Lux 5 is iets helderder en scherper dan dat van de Kobo Nia, maar het verschil is niet heel groot.

Opslag en connectiviteit

Zowel de Kobo Nia als de PocketBook Touch Lux 5 hebben Wi-Fi verbinding, waardoor je makkelijk boeken kunt downloaden. Ook bevatten allebei de e-readers 8GB aan opslagruimte. Het grootste verschil zit hem in de Bluetooth-verbinding: de Kobo Nia heeft dit niet, terwijl de PocketBook Touch Lux 5 wel Bluetooth-verbinding heeft. Hierdoor kun je boeken luisteren via een koptelefoon of via de luidspreker. 

Gebruikersinterface en functies

De Kobo Nia heeft een eenvoudige gebruikersinterface dat op alle modellen hetzelfde is, met een aantal handige functies zoals het aanpassen van de lettergrootte en het lettertype, het markeren van passages en het toevoegen van notities. Het apparaat heeft ook een ingebouwd woordenboek en de mogelijkheid om statistieken bij te houden over uw leesgewoonten.

De PocketBook Touch Lux 5 heeft een vergelijkbare gebruikersinterface, maar biedt meer aanpassingsmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende schermweergaven, de achtergrondkleur aanpassen en de knoppen op het scherm aanpassen. Het apparaat heeft ook een ingebouwde voorleesfunctie en ondersteuning voor audioboeken.

 

Conclusie: welke e-reader is beter?

Als je op zoek bent naar een e-reader en twijfelt tussen de Kobo Nia en de PocketBook Touch Lux 5, dan is het belangrijk om te kijken naar jouw persoonlijke behoeften. Beide e-readers hebben hun eigen sterke punten en het is afhankelijk van waar jij naar op zoek bent. 

Als het gaat om het ontwerp en scherm, zijn beide apparaten comfortabel vast te houden tijdens het lezen en hebben ze instelbare verlichting. Het scherm van de PocketBook Touch Lux 5 is iets helderder en scherper dan dat van de Kobo Nia, maar het verschil is niet heel groot. De PocketBook Touch Lux 5 heeft meer connectiviteitsopties en aanpassingsmogelijkheden, terwijl de Kobo Nia een betaalbaarder alternatief is. Het maakt in principe niet uit welke e-reader je kiest want allebei de e-readers zijn goede modellen om op te lezen. 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen