Kobo Nia vs Storytel Reader

Lezen is hartstikke ontspannen en tegenwoordig zijn e-readers een fijne manier om je favoriete boeken te lezen. De Storytel Reader en de Kobo Nia zijn twee goede e-readers op de markt, en het is tijd om te kijken hoe ze zich tot elkaar verhouden. In dit artikel zetten wij de belangrijkste verschillen op een rij.

Laatste update: mei 2023

Kobo Nia vs Storytel Reader​

Storytel Reader vs Kobo Nia

Storytel Reader: ontworpen voor Storytel-abonnees

De Storytel Reader is een apparaat dat specifiek is ontworpen voor het Storytel-abonnement. Het heeft een uitstekend scherm en een lange batterijduur, waardoor het perfect is voor lange leessessies. Je kunt zowel luisterboeken als e-books lezen. Het apparaat biedt een naadloze leeservaring die perfect is afgestemd op de Storytel-app: hierdoor kun je gemakkelijk switchen van apparaat en gewoon doorlezen waar je gebleven bent.  

Kobo Nia: universele e-reader

De Kobo Nia daarentegen is een universele e-reader met een comfortabel ontwerp en een lange batterijduur. Het apparaat heeft toegang tot verschillende digitale boekenwinkels en platforms. De Kobo Nia biedt ook functies zoals aanpasbare tekstgroottes en ingebouwde verlichting. 

De Kobo Nia is een fijn instapmodel en je kunt op deze e-reader alleen e-books lezen, in tegenstelling tot de Storytel Reader. Wat wel fijn is, is dat je geen abonnement hoeft te hebben om deze e-reader te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de online Bibliotheek, zelf e-books kopen of via Kobo boeken downloaden.

Het belangrijkste verschil tussen de Storytel Reader en Kobo Nia

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de Storytel Reader alleen kan worden gebruikt in combinatie met het Storytel-abonnement, terwijl de Kobo Nia toegang biedt tot verschillende digitale boekenwinkels en platforms. Dit betekent dat als je al een abonnee bent van Storytel, de Storytel Reader zonder twijfel de beste keuze voor jou is. Ook wanneer je een e-reader zoekt waar je luisterboeken op kunt luisteren dan is dit een goede keuze. 

Zoek je een universele e-reader die je zonder abonnement kunt gebruiken? Dan is de Kobo Nia een hele goede keuze. 

Conclusie: welke e-reader is de beste?

Uiteindelijk hangt de keuze af van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je al een Storytel-abonnee bent en op zoek bent naar een speciale e-reader voor Storytel, dan is de Storytel Reader de beste optie voor jou. Maar als je graag verschillende digitale boekenwinkels en platforms wilt verkennen, dan is de Kobo Nia wellicht meer geschikt voor jou. Houd er echter wel rekening mee dat de Storytel Reader alleen kan worden gebruikt in combinatie met het Storytel-abonnement.

 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen