Kobo Sage vs. Kobo Elipsa

Ben je op zoek naar een nieuwe e-reader en twijfel je nog tussen de verschillende Kobo modellen? In dit artikel vind je de verschillen tussen de Kobo Sage en de Kobo Elipsa en de overeenkomsten tussen deze twee modellen.

Laatste update: mei 2023

Kobo Elipsa vs. Kobo Sage

Ontwerp en scherm

De Kobo Sage heeft een scherm van 1920 x 1440 pixels en is 8 inch. Het apparaat heeft een afmeting van 18 x 16 x 1,19 cm en weegt 241 gram. Het is een grote e-reader, waardoor teksten goed leesbaar zijn en je de bladzijden minder vaak hoeft om te slaan. Er zitten knoppen aan de zijkant, waardoor je makkelijk met één hand kunt lezen. De Kobo Elipsa is nog een slag groter: het scherm is 10,3 inch (full hd) met 1872 x 1404 pixels. Het apparaat heeft een afmeting van 19,3 x 22,7 x 0,76 cm en weegt 383 gram. De Kobo Elipsa heeft een ingebouwde standaard, zodat je de e-reader niet constant vast hoeft te houden. Beide apparaten hebben ComfortLight, een ingebouwde schermverlichting, en kun je altijd lezen, ook in het donker. Op beide apparaten kun je de Kobo Stylus gebruiken, zodat je aantekeningen kunt maken. De Kobo Elipsa is niet waterbestendig. De Kobo Sage is wel waterbestendig.

Opslag, WiFi en Bluetooth

Zowel de Kobo Sage als de Kobo Elipsa heeft een opslagcapaciteit van 32 GB. Daarmee kun je tot wel 30.000 standaard e-books opslaan. Beide apparaten hebben WiFi en Bluetooth ondersteuning. Hierdoor kun je boeken downloaden en synchroniseren met je Kobo-account en kun je audioboeken luisteren.

Gebruikersinterface en functies

Beide apparaten hebben een vergelijkbare gebruikersinterface met handige functies, zoals het aanpassen van de lettergrootte en het lettertype, het markeren van passages en het toevoegen van notities. Ze hebben ook allebei een ingebouwd woordenboek en de mogelijkheid om statistieken bij te houden over je leesgewoonten. 

Een groot verschil tussen de twee is dat de Kobo Sage fysieke bladerknoppen heeft, waardoor het gemakkelijker is om door een boek te bladeren zonder het scherm aan te raken. De Kobo Elipsa heeft geen fysieke knoppen en zo moet je het touchscreen gebruiken om door een boek te bladeren.

Conclusie

Ben je op zoek naar een grote e-reader en maak je vaak en graag aantekeningen? Dan is de Elipsa iets voor jou. Vind je een slag kleiner ook goed en wil je wat minder uitgeven aan een e-reader? Dan kun je het best voor de Sage gaan. Deze heeft fysieke bladerknoppen én is ook nog eens waterbestendig.

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen