Onyx Boox Note Air 2 vs reMarkable 2

Als je op zoek bent naar een e-reader waarmee je kunt schrijven en tekenen, zijn de Onyx Boox Note Air 2 en de reMarkable 2 twee goede opties om te overwegen. Hoewel ze veel overeenkomsten hebben, zijn er enkele verschillen tussen de twee die belangrijk zijn om te overwegen voordat je een keuze maakt. In dit artikel vergelijken we de twee tablets met elkaar: Onyx Boox Note Air 2 vs reMarkable 2.

Laatste update: april 2023

Onyx Boox Note Air 2 vs reMarkable 2

Voordelen Onyx Boox Note Air 2 ten opzichte van de reMarkable 2

De Onyx Boox Note Air 2 biedt meerdere mogelijkheden voor verschillende bestandsformaten, waaronder EPUB, PDF, MOBI en DOCX. Daarnaast heeft het apparaat een achtergrondverlichting en een frontlight, waardoor je gemakkelijk kunt lezen in verschillende lichtomstandigheden. Ook heeft het een krachtigere processor en meer werkgeheugen dan de reMarkable 2, wat het apparaat sneller maakt.

Voordelen reMarkable 2 ten opzichte van de Onyx Boox Note Air 2

De reMarkable 2 biedt een speciaal ontworpen scherm dat het gevoel van schrijven en tekenen op papier zo goed mogelijk nabootst. Het apparaat heeft een uitzonderlijke nauwkeurigheid en precisie, waardoor het ideaal is voor mensen die voornamelijk geïnteresseerd zijn in het schrijven en tekenen op een apparaat dat aanvoelt als papier. De reMarkable 2 heeft geen achtergrondverlichting dus je kunt niet lezen of schrijven in een donkere omgeving.

 

 

Prijsverschil Onyx Boox Note Air 2 vs reMarkable 2

De Onyx Boox Note Air2 is iets duurder dan de reMarkable 2, maar het verschil in prijs is niet erg groot. De extra functionaliteit van de Onyx Boox Note Air 2 kan de hogere prijs rechtvaardigen voor mensen die op zoek zijn naar meer veelzijdigheid en ondersteuning voor verschillende bestandsformaten.
Aan de andere kant is de reMarkable 2 iets goedkoper en biedt het een specifiek ontworpen scherm dat het gevoel van schrijven en tekenen op papier zo goed mogelijk nabootst. Voor mensen die vooral geïnteresseerd zijn in het schrijven en tekenen op een apparaat dat aanvoelt als papier, kan de reMarkable 2 de betere keuze zijn.

 

 

Conclusie Onyx Boox Note Air2 vs reMarkable 2 – welke is beter?

De keuze tussen de Onyx Boox Note Air2 en de reMarkable 2 hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Als je op zoek bent naar een e-reader die een breed scala aan bestandsformaten ondersteunt en een achtergrondverlichting heeft, kan de Onyx Boox Note Air2 de betere optie zijn. Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in een e-reader die het gevoel van schrijven op papier zo nauwkeurig mogelijk nabootst, dan is de reMarkable 2 waarschijnlijk de beste keuze.

Het is belangrijk om te benadrukken dat beide apparaten hoogwaardige e-readers zijn die goede schrijf- en tekenervaringen bieden. Ze hebben beide een groot scherm, zijn draagbaar en bieden een lange batterijduur. Het is daarom de moeite waard om goed na te denken over welke functies en specificaties het meest belangrijk zijn voor jou voordat je een keuze maakt tussen de Onyx Boox Note Air2 en de reMarkable 2.

 

 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen