PocketBook InkPad 3 Pro vs Kobo Libra 2

Ben je benieuwd welke e-reader beter is? In dit artikel vergelijken wij de PocketBook InkPad 3 Pro en de Kobo Libra 2. Beide e-readers bieden geavanceerde functies en een uitstekende leeservaring, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In dit artikel vergelijken we de PocketBook InkPad 3 Pro en de Kobo Libra 2 om te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze!

Laatste update: juni 2023

PocketBook InkPad 3 Pro vs Kobo Libra 2

Scherm & formaat

Een van de belangrijkste aspecten van een e-reader is het scherm. De PocketBook InkPad 3 Pro beschikt over een 7,8-inch E Ink Carta-scherm met een resolutie van 1872 x 1404 pixels. Dit resulteert in scherpe tekst en heldere afbeeldingen. Aan de andere kant heeft de Kobo Libra 2 een 7-inch E Ink Carta-scherm met een resolutie van 1680 x 1264 pixels. Hoewel het scherm iets kleiner is, is de leeservaring nog steeds uitstekend.

Beide e-readers hebben ingebouwde verlichting, waardoor je comfortabel kunt lezen, zelfs bij weinig omgevingslicht. De PocketBook InkPad 3 Pro maakt gebruik van SMARTlight-technologie, waarmee je de kleurtemperatuur kunt aanpassen om vermoeidheid van de ogen te verminderen. De Kobo Libra 2 biedt ComfortLight PRO, dat vergelijkbare functies biedt voor een optimale leeservaring.

Opslag & batterijduur

Wat betreft opslagcapaciteit biedt de PocketBook InkPad 3 Pro 16 GB interne opslagruimte, wat voldoende is voor duizenden boeken. Daarnaast is er een microSD-kaartsleuf beschikbaar om het geheugen verder uit te breiden. De Kobo Libra 2 heeft ook 8 GB interne opslagruimte, maar biedt geen mogelijkheid tot uitbreiding via een microSD-kaart.

Wat betreft de batterijduur kunnen beide apparaten indrukwekkende prestaties leveren. De PocketBook InkPad 3 Pro heeft een batterij die tot wel een maand meegaat bij gemiddeld gebruik, terwijl de Kobo Libra 2 een batterijduur heeft van ongeveer 1 tot 2 weken, afhankelijk van het gebruik.

Gebruiksgemak

Zowel de PocketBook InkPad 3 Pro als de Kobo Libra 2 draaien op aangepaste besturingssystemen die zijn ontworpen voor de specifieke e-readers. Het apparaat heeft ingebouwde woordenboeken en vertaaltools, waardoor het handig is voor internationale lezers.

De Kobo Libra 2 is geïntegreerd met de Kobo-ecosysteem en biedt toegang tot de Kobo-winkel, waar je e-books kunt kopen en downloaden. Het heeft ook ingebouwde ondersteuning voor OverDrive, waarmee je e-books rechtstreeks vanuit de bibliotheek kunt lenen.

Conclusie: welke e-reader is beter?

Zowel de PocketBook InkPad 3 Pro als de Kobo Libra 2 zijn uitstekende e-readers met geavanceerde functies en een geweldige leeservaring. De PocketBook InkPad 3 Pro heeft een iets groter scherm, meer opslagruimte en biedt meer flexibiliteit met de ondersteunde e-bookformaten. Aan de andere kant heeft de Kobo Libra 2 een geïntegreerd ecosysteem en biedt het gemakkelijke toegang tot de Kobo-winkel en de mogelijkheid om e-books te lenen vanuit de bibliotheek.

Het uiteindelijke keuzeproces hangt af van individuele voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar veel opslagruimte en brede ondersteuning van e-bookformaten, dan is de PocketBook InkPad 3 Pro wellicht de beste keuze. Als je daarentegen waarde hecht aan naadloze toegang tot een ecosysteem en het lenen van e-books vanuit de bibliotheek, zoals bij Bol.com, dan is de Kobo Libra 2 een uitstekende keuze.

 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen