PocketBook Touch Lux 5 vs PocketBook Touch HD 3

Als je op zoek bent naar een e-reader, zijn er talloze merken en modellen om uit te kiezen. PocketBook is een merk dat steeds meer populariteit wint in de wereld van de e-readers. Twee van hun meest populaire modellen zijn de PocketBook Touch Lux 5 en de PocketBook Touch HD 3. In dit artikel zullen we deze twee modellen met elkaar vergelijken om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw behoeften.

Laatste update: april 2023

PocketBook Touch Lux 5 vs PocketBook Touch HD 3 ​

PocketBook Touch HD 3 vs PocketBook Touch Lux 5

Ontwerp en Display

De PocketBook Touch Lux 5 heeft een 6-inch E Ink Carta-display met een resolutie van 1024 x 758 pixels en een pixeldichtheid van 212 PPI. Het heeft ook een aanraakscherm en is voorzien van een verlichtingssysteem voor lezen in het donker. De Touch Lux 5 heeft een gewicht van slechts 155 gram. Het is beschikbaar in vier verschillende kleuren: zwart, groen, rood en blauw.

De PocketBook Touch HD 3 heeft een 6-inch E Ink Carta HD-display met een resolutie van 1448 x 1072 pixels en een pixeldichtheid van 300 PPI. Het heeft ook een aanraakscherm en is voorzien van een verlichtingssysteem voor lezen in het donker. De Touch HD 3 is even zwaar als de Touch Lux 5 en is even groot qua afmetingen. Het is beschikbaar in drie verschillende kleuren: zwart, grijs en goud.

Functies en Prestaties

Beide e-readers hebben vergelijkbare functies en prestaties. Beide apparaten hebben 8 GB aan opslagruimte, wat voldoende is voor duizenden boeken. Ze hebben ook ondersteuning voor verschillende e-bookformaten, waaronder EPUB, PDF, MOBI, FB2 en meer. Beide e-readers hebben een krachtige batterij die tot enkele weken meegaat bij normaal gebruik.

Een belangrijk verschil tussen de Touch Lux 5 en de Touch HD 3 is echter de aanwezigheid van fysieke knoppen. De Touch Lux 5 heeft fysieke knoppen aan de zijkant van het apparaat voor het bladeren door de pagina’s, terwijl de Touch HD 3 geen fysieke knoppen heeft en volledig afhankelijk is van het aanraakscherm voor het bladeren. De knoppen werken erg prettig om de bladzijdes om te slaan.

 

Conclusie PocketBook Touch Lux 5 vs PocketBook Touch HD 3 ​

Zowel de PocketBook Touch Lux 5 als de PocketBook Touch HD 3 heeft een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Dit maakt ze beide relatief betaalbare opties voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige e-reader.

Als het gaat om het kiezen tussen de PocketBook Touch Lux 5 en de PocketBook Touch HD 3, is het belangrijk om te kijken naar jouw specifieke behoeften. Als je op zoek bent naar een lichte e-reader met fysieke knoppen, dan is de Touch Lux 5 een goede keuze. Maar als je op zoek bent naar een e-reader met een hogere pixeldichtheid en een betere resolutie, dan is de Touch HD 3 een betere optie. Beide apparaten zijn echter uitstekende keuzes en bieden een geweldige leeservaring met hun verlichtingssysteem voor lezen in het donker en ondersteuning voor verschillende e-bookformaten. Welke je ook kiest, je zult genieten van een geweldige leeservaring met deze twee e-readers.

 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen