Tips om de batterijduur van je e-reader te verlengen

Als je een fervent lezer bent en je een e-reader bezit, dan weet je hoe belangrijk het is om de batterijduur van je apparaat te verlengen. Niets is immers zo vervelend als midden in een goed boek te zitten en dan plotseling een lege batterij te hebben. Gelukkig zijn er enkele tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je e-reader langer meegaat op een enkele lading. Hier zijn enkele nuttige tips om de batterijduur van je e-reader te verlengen.

Laatste update: april 2023

Tips om de batterijduur van je e-reader te verlengen

3 goede e-readers met lange batterijduur

Veel e-readers hebben een goede batterijduur. Deze drie e-readers kunnen we zeker aanraden. Het is belangrijk om op te merken dat de batterijduur van een e-reader kan variëren, afhankelijk van onderstaande factoren.

Kobo Clara HD – Deze ereader heeft een maximale batterijduur van 6 weken, afhankelijk van het gebruik.

Onyx Boox Max Lumi – Het apparaat heeft een batterijduur van maximaal 4 weken bij gemiddeld gebruik.

PocketBook Touch HD 3 – Deze e-reader heeft een batterijduur van maximaal 4 weken, afhankelijk van het gebruik. Het apparaat heeft een energiebesparende modus die kan worden geactiveerd om de levensduur van de batterij te verlengen.

 

 

7 tips om je e-reader batterij te verbeteren

1. Dim het scherm

Het scherm van je e-reader is waarschijnlijk de grootste stroomverbruiker, dus door de helderheid van het scherm te verminderen kun je de levensduur van de batterij verlengen. Veel e-readers hebben automatische helderheidsregelingen, dus zorg ervoor dat je deze functie inschakelt. Als je deze functie niet hebt, stel dan de helderheid handmatig in op een lagere stand.

 

2. Schakel Wi-Fi uit

Als je geen toegang tot internet nodig hebt om te lezen, schakel dan Wi-Fi uit. Dit is vooral belangrijk als je e-reader voortdurend verbinding maakt met het internet om te synchroniseren met de cloud of om boeken te downloaden. Het uitschakelen van Wi-Fi vermindert de belasting van de batterij en verlengt de levensduur van de batterij.

 

3. Gebruik vliegtuigmodus

Als je geen toegang tot internet nodig hebt tijdens het lezen, kun je ook de vliegtuigmodus inschakelen. Dit schakelt alle draadloze functies uit, waaronder Wi-Fi en Bluetooth. Als je in vliegtuigmodus leest, wordt de levensduur van de batterij van je e-reader nog verder verlengd.

 

4. Sluit ongebruikte apps

Als je e-reader apps heeft die je niet gebruikt, sluit deze dan af. Sommige apps blijven op de achtergrond draaien, zelfs als je ze niet actief gebruikt, wat de batterij kan leegmaken. Controleer regelmatig welke apps actief zijn en sluit alle ongebruikte apps af.

 

5. Verwijder ongebruikte boeken

Als je een grote bibliotheek hebt op je e-reader, kan het verwijderen van boeken die je niet meer leest of niet van plan bent om te lezen helpen om de levensduur van de batterij te verlengen. Hoe minder boeken er op je e-reader staan, hoe minder stroom het apparaat verbruikt om toegang te krijgen tot deze bestanden.

 

6. Gebruik een zwarte achtergrond

Als je een e-reader hebt met een e-ink scherm, gebruik dan een zwarte achtergrond. E-ink schermen gebruiken minder stroom om zwarte pixels te tonen dan witte pixels, dus als je zwarte achtergrond gebruikt, verbruikt je e-reader minder stroom en gaat de batterij langer mee.

 

7. Schakel uit wanneer niet in gebruik

Een hele simpele tip, maar toch belangrijk: als je je e-reader niet gebruikt, schakel deze dan uit. Natuurlijk kun je je e-reader ook op slaapstand zetten maar dan gaat de batterij alsnog langzaam leeg!

 

Welke e-reader kopen? Op Welkeereaderkopen.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe e-reader. 

© 2023 Welke e-reader kopen